Et liv uden tech-giganterne – møde hos PROSA i Aarhus 18. september

Let's leave planet GAFAM Illustration af David Revoy, CC-BY 4.0

Store amerikanske firmaer som Google, Microsoft, Facebook og Amazon dominerer efterhånden vores teknologiske infrastruktur: Vi kommunikerer med venner og arrangerer begivenheder på Facebook, deler videoer på YouTube, skriver med vennerne på Whatsapp og Messenger, og vores email er hos Gmail eller Outlook 365, dvs. hos Google eller Microsoft. Vi har vores filer hos Dropbox eller i Google Drive eller Microsoft OneDrive.

Disse firmaer forbeholder sig retten til at scanne vores data for at kunne sælge annoncer, tilpasse indhold og fastholde os i længst mulig tid. Samtidig kommunikerer politikere, myndigheder og meningsdannere også selv på platforme som X/Twitter og Facebook, hvor de samme firmaer styrer, hvilket indhold, nyheder og holdninger, vi som borgere bliver vist. Det forekommer med andre ord, at vi er fanget i en situation, hvor et skadeligt tech-monopol har overtaget vores digitale liv.

Og dog har vi ikke brug for nogen af disse firmaer eller vores tjenester for at få vores teknologiske dagligdag til at hænge sammen. Vi kan, uden at miste funktionalitet, foretage al vores kommunikation med decentrale tjenester som vi selv eller nogen vi stoler på kører baseret på fri og open source software.

Til oplægget vil vi høre om hvordan.

Mødet foregår 18. september 2024 kl. 19:00-21:00. Der vil være sandwich og forfriskninger til tilmeldte deltagere – tilmeld dig her.

Mødet foregår hos PROSA, Søren Frichs Vej 38K th., 8230 Åbyhøj.

Follow me on Mastodon!.